Нижче інформаційна довідка щодо подання документів на отримання візи, також включені поради команди COIN, що базуються на цьогорічному та досвіді попередніх років

 

Візові послуги надаються посольством без попереднього запису.

 

Прийом документів: Пн.-Пт., 9:30 − 11:30.

 

Термін розгляду заяви для будь-якого типу візи - мінімум 5 робочих днів. Подання документів необхідно планувати мінімум за 2 тижні до поїздки.

 

Візовий збір: не передбачений для громадян України.

 

Подання документів

 

Документи потрібно подавати особисто, але можливе подання документів іншою людиною за нотаріальним дорученням або через турфірму. У разі виникнення запитань у консула цей варіант є менш бажаним, оскільки інша особа не зможе відповідсти на запитання у повній мірі.

Анкети повинні бути особисто підписані заявником.

 

Необхідні документи для отримання короткострокової візи

 

Приклади заповнення усіх необхідних документів - за посиланням.

Принтера в посольстві немає, тому роздрукувати документи не вдасться.

Заповнювати документи потрібно дуже ретельно - звертається увага на усі помарки. Якщо є якість помилки / неточності, можна переписати документ друкованими літерами. Радимо брати із собою запасні копії документів на випадок помилок тощо.  Донести документи не можливо.

 

Правила подання документів.

 

Візова анкета та приклад її заповнення. Анкета обов’зково має бути роздрукована за допомогою 2-стороннього друку. Дата в кінці анкети і дата на плані перебуванння - має бути вказана дата подання документів.

Правила написання посад – згідно з рекомендаціями Посольства:

 

Перелік деяких професій із їх англійськими відповідниками

 

Адвокат - Lawyer

Адміністратор - Administrator

Безробітній - Jobless

Бізнесмен - Businessman

Бухгалтер - Accountant

Директор - Director

Завідувач/менеджер - Manager

Головний редактор - Editor in-chief

Приватний підприємець - Private Entrepreneur

 

Вимоги до фотокартки для візової анкети. Фото - 4,5 х 4,5- унікальний формат, який не використовується у інших посольствах

 

План перебування та приклад його заповнення. Обов"язково мати заповнений план перебування на кожен день, інформація має бути ретельно заповнена на кожен день перебування в Японії. Якщо є помилка/неточність у цьому документі - переписати неможливо, приймається тільки у друкованому варіанті.

Корисна інформація:

 

  • Для приватного підприємця потрібне тільки свідоцтво про реєстрацію

  • Зробіть копію 1 сторінки закордонного паспорта

  • Авіаквитки бажано мають бути викуплені (має бути вказана вартість квитка та № квитка). Або бронювання – у такому разі має бути більша сума на рахунку

  • Якщо виліт із за кордону, потрібно показати квитки з України до міста вильоту

  • Паспорт не забирається на період прийняття рішення

  • Краще, аби готель був оплачений, якщо лише заброньований – потрібна більша сума грошей на рахунку

  • Бажано, щоб сума на рахунку була від 3000 доларів (якщо викуплено авіаквиток і готель)

  • Звертайте увагу на приклади, які є на сайті посольства, для підготовки пакета документів

  • В лютому може бути більше людей у посольстві, які подаються на отримання візи, так як у березні припадає період цвітіння сакури

 

Посольство радить перевірити наступне перед поданням документів:

 

  • Чи заповнено 2 анкети (2сторонній друк) англійською мовою

  • Чи наклеєно фото відповідного розміру в рамку анкети

  • Чи зроблено 1 копію українських документів, які потрібно подати (закордонний паспорт)

  • Чи в правильному порядку розкладено документи (оригінали перед копією)

  • Чи не подаєте зайві документи

  • Чи маєте 14 днів до запланованого від’їзду до Японії

  • Чи є 2 чисті сторінки у паспорті

Зверніть увагу! Наявність ВІЗИ є лише попереднім дозволом на в'їзд до країни. Відповідно, наявність візи не гарантує її власнику права на в'їзд. Остаточне рішення про надання дозволу на в'їзд приймає представник іміграційної служби Японії.

 

Детальна інформація щодо правил оформлення візи - на сайті Посольства.

Всі права захищені. 2017

Всі права захищені. 2017-2018